Prima Nocta

Het was op de trappen van het Grafsteen in Gent dat op een dag in 2007 vier muzikanten uit Vlaanderen en Wallonië (Gent, Namen) samenkwamen met als enige doel de eerste band in België te worden die in de voetsporen zou treden van legendarische bands als Schelmish of Corvus Corax. Zij zullen in hun avontuur worden bijgestaan door twee andere veelzijdige muzikanten, die aan de krachtige Duitse doedelzak, de geëlektriseerde Ierse bouzouki en de trommels de zoetheid van de viool en de harp toevoegen.

Uit deze verschillende universums zal een bijzonder, uniek geluid voortkomen: dat van PRIMA NOCTA.

Surferend ver voor hun tijd op de medievo-fantasy golf, verlieten deze zes barbaren in hart en nieren de middeleeuws geïnspireerde muziek voor een zwaarder geluid en een krachtigere ritmiek. Deze beslissing bracht de band door heel Europa, van de grasvlakten van Engeland tot de pleinen van Roemenië, waar duizenden mensen kwamen opdagen om hen aan te moedigen. PRIMA NOCTA deelt de affiche met bands als Wardruna, Korpiklanni en The Sidh en heeft ook de eer gehad te openen voor Tri Yann, Cellar Darling en Corvus Corax.

Tussen 2007 en 2017 is de stijl van PRIMA NOCTA blijven evolueren. Hun muziek, die vanaf het tweede album uitsluitend gebaseerd is op eigen composities, houdt niet op bij één bepaalde stijl. Van rockabilly tot keltisch, langs metal of electro, hun verschillende albums symboliseren de veelvuldige invloeden waaruit de leden van de groep zijn geïnspireerd (In Etremo, Iron Maiden, Alan Stivell, enz.). De band is productief; in 2021 komt alweer hun 6e album uit!

Zonder ooit op TV of radio te zijn geweest, geniet PRIMA NOCTA internationale bekendheid:
71K Facebook volgers, 25K Youtube volgers, 3K Instagram volgers, 20K Spotify luisteraars per maand, en duizenden verkochte albums wereldwijd

En voor de goede orde: in 2018 viel de groep de eer te beurt een bier naar zich te laten vernoemen: La Prima Nocta, van de Brasserie du Pays Flamand. Je kunt dit niet verzinnen!

Bezoek de website

Hier is een overzicht van Prima Nocta's optredens.

In het kader van ons festival treedt Prima Nocta op 26 juni op in de Vieille Ferme de Godinne.

Op die dag is er ook een tentoonstelling van Gabriel Medvedov in de Vieille Ferme, en een hele dag entertainment op het plein (bal pelota) in Evrehailles!